Weerstand als motor

‘Ik kan nu echt geen weerstand gebruiken’, fluisterde een manager toen er vanuit de groep weerstand tegen zijn plannen kwam. Veel mensen denken er zo over, maar is het ook waar? Weerstand kan je ook heel goed gebruiken. Sterker nog: je hebt weerstand nódig om verder te komen.

Heb je ooit geprobeerd te lopen zonder weerstand, bijvoorbeeld op een spekgladde vloer? Zonder weerstand ga je onderuit. Dat geldt ook voor de samenwerking in je project, in je vergadering of in je team. Het klinkt inmiddels afgezaagd, maar het is daarom niet minder waar: zonder wrijving geen glans.

Facilitators weten handig gebruik te maken van weerstand in een groep. Ze gebruiken weerstand als een signaal dat er iets belangrijks speelt, wat niet voor niets aandacht vraagt. Er is een misverstand, je bent iets vergeten of je hebt iets over het hoofd gezien. Weerstand geeft richting aan wat je moet doen.

Facilitators gebruiken weerstand ook om te weten wie betrokken is. Iemand met weerstand maakt zich hard voor het onderwerp, vindt er wat van, wil er iets mee. Dat zijn de mensen die je nodig hebt.

Facilitators zien weerstand ten slotte ook als een waardevolle bron van informatie. Achter de weerstand zit altijd een zorg, een verlangen. Als je er aandacht aan geeft, krijg je informatie over wat er werkelijk speelt. En zo gebruik je weerstand om verder te komen.

Deze bijdrage is geschreven door Larissa Verbeek