Gecontroleerd uitbranden

Een discussie die jij begeleidt, verzandt in (voor)oordeel en verwijten. De partijen bijten zich vast in hun mening, en het gaat van kwaad tot erger. De standpunten worden vriendelijk gebracht, maar de sfeer verslechtert snel. Je hebt als begeleider de neiging om partij te kiezen, of misschien om de boel te sussen, maar trap er niet in: beide zijn verkeerde keuzes, omdat ze de groep niet verder brengen.

Met even stoom afblazen hoeft niets mis te zijn, maar help daarbij wel om de feiten op een rijtje te krijgen. Laat meningen voor wat ze zijn en haal het verwijt eruit. Herhaal nooit kwetsende woorden, maak het neutraal. Zoek naar de feiten: over smaak valt niet te twisten, maar over feiten kunnen mensen het sneller eens zijn. Vraag eventueel naar voorbeelden van wat er echt is gebeurd, maar pas op dat men niet in die voorbeelden blijft hangen.

Is de kou dan nog niet uit de lucht, dan is een belangrijke vraag of er sprake is van een issue dat de hele groep aangaat of dat het conflict eigenlijk maar tussen twee mensen speelt. In het eerste geval vraag je de groep wat ze hier verder mee willen, en of dit de manier is hoe ze verder willen. Is het geen groepsissue, dan is het tijd voor een pauze. Praat met de bekvechters, samen of apart. Spreek af hoe het nu verder moet, in het belang van de voortgang van het werk en de samenwerking in de groep.

 

Deze bijdrage is geschreven door Frank Little.