Kritieke momenten voor facilitators: Oud jaar – jonge blik 

Ben je deze laatste dagen van het jaar aan het werk? En heb je ook nog een bijeenkomst die je moet faciliteren en die niet lekker loopt? Duikt het gesprek alleen maar steeds dieper de inhoud in en wordt het proces steeds verwarrender? Laat je als begeleider dan niet meeslepen in een oudejaarsdip, maar zorg voor een frisse blik.

Vraag alle deelnemers op te staan en achter hun stoel te gaan staan. Vraag vervolgens iedereen zich voor te stellen dat hij of zij een jonge man of vrouw is van rond de twintig jaar. Slim, ambitieus en bijna afgestudeerd in de professie van de deelnemers. Geef iedereen tijd zich even in te leven in zo’n persoon.

De deelnemers worden nu stuk voor stuk uitgenodigd om namens die jeugdige persoon een reactie te geven op wat ze tot nu toe hebben gehoord. Wat is valt daarbij op? Welke tips en aanbevelingen zou jij als twintigjarige geven aan de groep die hier bij elkaar is?

Volgt er dan nog geen heldere taal, dan kun je natuurlijk nog vragen wat een tienjarige ervan zou zeggen; het is tenslotte de Dag van de onnozele Kinderen!

Naar: Don’t Just Do Something, Stand There!’ Ten Principles for Leading Meetings that Matter van Marvin Weisbord en Sandra Janoff.

Deze bijdrage is geschreven door Annet Goldstein.