Meebewegen

Waar komt dat toch vandaan, dat lastige gedrag van je workshopdeelnemers? Soms willen ze hun mond niet houden, en wanneer het erop aankomt, is iedereen opeens stil. Sommige deelnemers bekritiseren steevast het voorgestelde proces, andere weigeren categorisch te luisteren naar wat een ander zegt. Lastige materie voor iedereen die workshops faciliteert (of vergaderingen voorzit, of teams coacht …).

Het probleem zit ’m echter niet in het zogenoemde ‘lastige gedrag’, maar in jou en jouw verwachtingen. Want als professioneel facilitator zorg je voor een gedegen plan, doelstellingen, een agenda en passende werkvormen. Zo heb je de workshop, vergadering of coachsessie voor je geestesoog al een paar keer voorbij zien komen voor die echt plaatsvindt.

En dan tijdens de bijeenkomst gebeurt het: dan is daar plotseling de dissonant, de ordeverstoorder. En daar gaat voor je gevoel je zorgvuldig opgebouwde plan, je fantastisch uitgedachte programma, je uniek aangepaste werkvorm. Weg is de zorgvuldig opgebouwde flow, vervlogen de minutieus uitgedachte vervolgstappen.

Je kunt je hierover opwinden, maar waarom zou je? Zijn jouw plan en planning echt zo belangrijk? Nee toch? Het gaat erom de groep zo goed mogelijk te begeleiden, en dat doe je door respectvol mee te bewegen met wat er werkelijk leeft. Het enige wat het ‘lastige gedrag’ doet, is jou terugbrengen in het hier-en-nu. Je moet de dwarsliggers en de querulanten dankbaar zijn, want door hen weet je wat er echt speelt in de groep. Zij helpen je om je workshop tot een groter succes te maken dan jij zelf ooit voor mogelijk had gehouden.

Deze bijdrage is geschreven door Marc van Seters.