Twee weten meer dan één

Een lastig moment in de bijeenkomst: het gesprek is verstard of verloopt chaotisch. Je vraagt je af of er wel goed naar elkaar geluisterd wordt. Wat moet de volgende stap zijn? Je hebt dan als begeleider de neiging om nóg dieper op de inhoud in te willen gaan, om deelnemers in de groep te laten uitleggen en verhelderen. Onderdruk die neiging!

Als je een groep faciliteert, wil je dat de deelnemers zelf de verantwoordelijkheid houden voor hun resultaat. Maar hoe krijg je hen dan zover om anders te kijken naar het proces en naar de inhoud? Hoe krijg je nieuwe inzichten in de groep? Hoe zorg je ervoor dat de groepsleden naar elkaar luisteren?

  • Nodig alle deelnemers uit om duo’s te vormen met iemand die ze minder goed kennen.
  • Geef de duo’s vijftien minuten om onderling uit te wisselen wat ze van de situatie vinden. Eerst spreekt vijf minuten de een, terwijl de ander slechts luistert en bevestigt wat hij hoort. Daarna draaien ze de rollen om. De laatste vijf minuten zoeken duo’s naar overeenkomsten in hun verhaal. Welke aanknopingspunten voor de volgende fase zijn daarin te vinden?
  • Ten slotte nodig je alle duo’s uit om hun aanknopingspunten voor de volgende fase plenair te delen. Gegarandeerd dat er nu wel naar elkaar geluisterd wordt, en dat na het delen volkomen helder is wat de volgende stap moet zijn.

Deze bijdrage is geschreven door Annet Goldstein.