De organisatie draait door: energie in je vergadering

Buiten begint de zomervakantie te lonken en op televisie is het al komkommertijd, maar in kantoorgebouwen wordt nog volop vergaderd. En het lijkt wel alsof je in deze tijd van het jaar nog meer last hebt van eindeloos durende vergaderingen. Je hebt genoeg van die oeverloze discussies waarbij iedereen in herhaling valt en maar geen beslissingen worden genomen.

Ben je voorzitter of kun je die rol op je nemen, gooi het dan eens over een andere boeg. Laat je inspireren door het hoge tempo waarmee Matthijs van Nieuwkerk in het televisieprogramma De wereld draait door zijn gasten en hun thema’s introduceert en het gesprek leidt.

Natuurlijk heb je niet zo’n grote redactie achter je die teksten voor je schrijft. Maar met een goede voorbereiding, enthousiasme, een actieve lichaamshouding, wat humor en een lekker tempo kun je veel bereiken. Bedenk dat snedig reageren vaak een kwestie is van goed in een onderwerp zitten en alert zijn op wat er in het hier-en-nu gebeurt. Ook als het niet helemaal lukt, werkt je poging al heel verfrissend voor iedereen!

Deze bijdrage is geschreven door Jeroen Blijsie.