Emoties verleggen grenzen

Als je een bijeenkomst begeleidt, dan herken je deze situatie vast wel: deelnemers die boos worden of elkaar verwijten maken. Soms is het een licht hoofdschudden als iemand een bepaalde opmerking maakt, soms is er sprake van een kolkende stroom van emoties: ‘Waar zijn ze nou helemaal mee bezig!’, ‘Dit is onvoorstelbaar!’

Als facilitator ben je zulke negatieve emoties waarschijnlijk liever kwijt dan rijk, en dat is jammer: negatieve emoties geven aan dat ergens een grens is overschreden, en geven daarom ook onbewust aan dat er een grens is gehanteerd.

Profiteer van deze gelegenheid: laat het gevoel er even zijn en onderzoek het. Er is geen betere aanleiding om grenzen te verkennen en eventueel te verleggen. Daarvoor kun je de volgende aanpak gebruiken:

  1. Merk op dat je een (sterke) emotie binnen de groep voelt.
  2. Identificeer de situatie contentneutraal.
  3. Laat de deelnemers kort beschrijven hoe de negatieve emotie tot stand kwam, bijvoorbeeld door middel van een STAR: Wat was de Situatie? Wat was de Taak, waar ging het om? Wat was de Actie? Wat was het Resultaat?

Met een negatieve emotie heb je eigenlijk een zwart pareltje in handen. Gebruik het dan ook altijd om de situatie met de groep te bespreken.

Deze bijdrage is geschreven door Carolien de Monchy.