Ervaar en leer hoe muzikale werkvormen je kunnen helpen binnen je eigen team of in je werk als trainer/facilitator om (team)zaken te duiden, diepgang te zoeken en een frisse blik te krijgen. En dat op Blue Monday! Want op 20 januari 2020 is het weer raak: Blue Monday!

De term Blue Monday is in 2005 bedacht door de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij meldde dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Goede voornemens zijn mislukt, vakanties lijken ver weg, de dagen zijn donker en de maandag is de eerste dag van de werkweek. En het gaat vast ook regenen..!
Diane Charlemagne zong er over: Why does my heart feel so bad? Why does my soul feel so bad? Blues monday to come? Bekijk en luister naar haar onvergetelijke uitvoering.

Bij de Facilitation Academy is het geen Blue Monday, maar maken we er een

‘Blues Monday‘

van met vier creatieve workshops. Na afloop ga je vol inspiratie naar huis met nieuwe technieken en werkvormen die je meteen kunt toepassen.

Deze unieke middag bieden we aan voor de speciale Blues Monday prijs van € 150 (excl. BTW en excl. lunch). Bovendien krijg je vanaf drie personen op één rekening nog korting ook. Dus kom met je hele team of projectgroep naar Blues Monday.

Meld je aan

 


Programma

12:15 Inloop en lunch (optioneel)
13:15 Opening
13:30 Workshop ‘Er zit muziek in’ door Ocker Repelaer van Driel en Judith de Jong
16:00 Keuze uit drie verdiepingsworkshops
– De maakbaarheidsblues door Jervis Groeneveld
– Bassisme door Gulian van Maanen
– Zing je eigen blues door Marco van Duuren
17:30 Grande finale & borrel
Bluesteksten worden gezongen door deelnemers, live begeleid door The Blues Band

Meld je aan


Workshops

Er zit Muziek in door Ocker Repelaer van Driel en Judith de Jong
Scherp je skills als coach, trainer en facilitator aan of ga als team aan de slag met creatieve werkvormen om stappen te zetten en verder te komen. Leer in een halve dag van deze twee doorgewinterde creatievelingen hoe je ook muziekwerkvormen kunt inzetten in je dagelijks werk als (team)leider of trainer/facilitator om (team)zaken te duiden, diepgang te zoeken en een frisse blik te krijgen. We doen dit onder meer door je muziekkeuzes te koppelen aan de huidige en de gewenste (team)situatie. Je leert met deze gerichte muziekvragen je medeteamleden op een andere wijze kennen.
Welke muziek past bij jou?
Klik op de foto voor een videoverslag van de workshop tijdens de Verdiepingsmiddag Faciliteren op 4 november.

De Maakbaarheidsblues door Jervis Groeneveld
“The Blues – Feeling good about feeling bad. In deze workshop van Business Harmonics leer je naast bluesteksten maken (over jezelf of over je team) ook de ‘bluesharp’ spelen (zo wordt de mondharmonica in de blues liefkozend genoemd). Met niets anders dan jouw adem blaas je op dit instrument iedere blues & swing tot leven – ook op Blues Monday! ”

Bassisme door Gulian van Maanen
Niemand doorgrondt teams sneller dan ras-consultant Gulian van Maanen. In een korte workshop neemt hij je mee naar de rol van de BASSIST. Met een top-bassist toont hij live aan wat de rol en reikwijdte is van de in teams noodzakelijke bassist, die zelden op de voorgrond treedt, en anderen beter laat presteren. Als de bassist niet meespeelt in je team merk je dat meteen.

Zing je eigen Blues door Marco van Duuren
Als facilitator of trainer weet je dat je soms moet improviseren als de situatie daarom vraagt. Vandaag gaan we een stapje verder: muzikale improvisatie. Wat dacht je van impro-zang met de blues teksten uit je team? Marco van Duuren krijgt iedereen aan het zingen, met veel (faal)plezier en uit volle borst.

Meld je aan


Datum, locatie en tijden

Datum: 20 januari 2020
Tijden: 12:15 – 18:00 uur
Locatie: De Strategiefabriek Europalaan 100 (vierde verdieping) 3526 KS Utrecht

Meld je aan