Zelfbewust faciliteren: sociale eigenaardigheden in een groep
Hoe functioneer jij als facilitator?

Voor wie?
Geïnteresseerden in theatraal faciliteren, en in het onderzoeken van het eigen functioneren in relatie tot sociale eigenaardigheden in een groep.

Over de Workshop
Uit de 10 beginselen van faciliteren, Jan Lelie:

Er komen momenten waarop ik aan het einde van mijn latijn ben, niet meer weet hoe ik verder moet, mij gefrustreerd voel, en op de een of andere manier verlamd ben geraakt. In zulke situaties word ik het meest geholpen door mijn ‘probleem’ met de ander te bespreken. Waarom moet ik er altijd van uit gaan dat ik altijd weet wat mij het volgende ogenblik te doen staat?

Durf jij als facilitator je probleem aan de orde te stellen ?
Durf je uit te spreken hoe je je een proces, discussie of dynamiek ervaart? En ben je je er überhaupt bewust van hoe je de zaken ervaart?

Op deze middag gaan wij, Anke Welten, Rens Frommé en Simon Koolwijk, aan de slag om op een theatrale en visuele wijze te onderzoeken hoe sociale eigenaardigheden het groepsproces en onszelf als facilitator beïnvloeden. We gaan met allerlei bewegingsvormen en theatrale uitingsvormen aan de slag.

Doelen
Tijdens en aan het einde van de workshop hebben deelnemers:
1. Ervaren wat sociale eigenaardigheden met het groepsproces doen, en hoe je daar als facilitator mee om kan gaan
2. Een groter bewustzijn gekregen van hun eigen functioneren als facilitator, en (zelf)inzicht in wat gedragingen in een groep met jou doen als persoon en als facilitator.

Voorbereiding,
Er zijn geen specifieke verwachtingen ten aanzien van theaterervaring of sociale eigenaardigheden. Wel vragen we een open en onderzoekende houding naar jezelf, en naar anderen.

Logistiek
Vrijdag 25 November 2016 12.00 – 17.00 uur bij Capgemini Nederland B.V., Reykjavikplein 1, 3543 KA Utrecht.

Inloop vanaf 12 uur. De lunch is voor jullie eigen rekening.
De officiële workshop begint om 13.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Het maximaal aantal deelnemers voor de workshop bedraagt 20 mensen.

Aanmelden vóór 20 november 2016 bij Simon Koolwijk.